Aaloo Masala (en stærk indisk ret)
En indisk ret til den stærke side – det kan justeres med lidt mindre krydderier og lidt mindre chili. Der er nok til 4 pers.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Olie til stegning | – |
83 g løg | 29 |
13 g hvidløg | 23.5 |
6.5 g ingefær rod | 3 |
8 g chili | 5 |
785 g fl. tomat ( ca. 2 ds.) | 258 |
350 g rå kartofler i tern | 270 |
3.8 g garam masala | 17 |
2.8 g stødt koriander | 17 |
6 g stødt spidskommen | ? |
1.8 g stødt gurkemeje | 7 |
0.3 g cayenne peber | ? |
Lidt citronsaft | |
Lidt sukker | |
Lidt salt | |
Evt. lidt Oatly iFraiche |
Hele retten indeholder 25 lister, 632 mg phe og 19.4 g protein.
1 liste = 41 g.
Bemærk, at g pr. liste afhænger af hvor meget retten er kogt ind. Man kan veje hele portionen efter fremstilling og dele med 25 lister, så har man antal gram pr. liste.
Sådan gør du:
- Hak løg, hvidløg, chili (uden kerner) og ingefærrod fint, og svits det i olie.
- Kom krydderierne i, og lad dem svitse med i et par min.
- Tilsæt de flåede tomater.
- Lad det simrer et øjeblik.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Kom kartoflerne i, og lad dem koge med til de er møre.
- Smag til med citronsaft, sukker og salt. Tomaterne kan godt smage lidt surt, så man må smage sige frem til det man kan lide.
- Server ris og naan brød til. Kom evt. en lille klat iFrache oven på, når retten spises.