“Fiske” fileter
Fiskefileter er alle børns favorit og svær at matche. Månebarnet har lavet en lækker opskrift, “Fredsfisk”, som smager supergodt! Jeg har byttet kikærtemelet ud med Finax Lavprotein mel og erstattet rasp med Finax rasp.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
108 g persillerod, rå | 59 |
Dej til Panering | |
65 g Finax lavprotein mel | 3 |
66 g vand | – |
Lidt madras karry | – |
Lidt hvidløgspulver | – |
Lidt røget paprika | – |
Lidt alm. paprika | – |
Fint salt | – |
Friskkværnet peber | – |
Panering | |
Lidt Finax glutenfritt ströbröd (< 0.5 g protein/100g) | – |
Hele retten indeholder 2.5 lister, 63 mg phe og ca. 2.7 g protein.
Sådan gør du:
- Skræl persilleroden.
- Skær den i tynde skiver – ca. 1/2 cm tykke.
- Bag skiverne i ovnen ved 200°C i ca. 10 min.
- Bland dejen, som persillerødderne skal dyppes i.
- Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
- Tag persillerødderne ud af ovnen, og afkøl dem et øjeblik.
- Vend persillerødderne i dejen, og derefter i rasp.
- Steg “fileterne” i smør på en pande til de er fine gyldne og sprøde.
- Server f.eks. på et stykke brød med remoulade til frokost, eller server med yucca fritter som en varm ret.