Lasagne med hjemmelavet lavprotein pasta

Lasagne med hjemmelavet lavprotein pasta

Vi havde ikke flere lasagne plader og prøvede at lave pastaen selv efter en opskrift fra Sempers hjemmeside.

Ingredienser

VARE MG PHE
Pastadej
23 g olivenolie
50 g vand
Lidt fint salt
96 g Semper Lavprotein mel 14
 Bechamel sovs
 Lidt smør  0
 6 g Finax Lavprotein mel 0
 1.5 g Loprofin æggeerstatning  0
 86 g Loprofin mælk  9
 12 g Creme Bonjour, naturel  (3.5 g protein/100g) 21
 Salt, peber  –
 Lidt muskatnød  –

 

Pastaen indeholder 0.5 lister (der vil være noget til overs).

Bechamel sovsen indeholder 1 liste.

Hele portionen indeholder ca. 5 lister med pasta, bechamelsovs (1 liste) og vegetar bolognaise (4 lister).

Sådan gør du:

Pastadej

  • Bland olie, vand og salt.
  • Kom melet i og rør med en elpisker til dejen er sammenhængende og glat.
  • Rul dejen ud i tynde plader, som passer til fadet, der skal bruges.
  • Pladerne skal rulles meget tyndt ud (jeg vil prøve en pastamaskine næste gang, da vores plader blev lidt for tykke).
  • Brug så meget, som der er brug for, og gem evt. resten. Kan skæres i brede strimler til pappardelle.

Sauce

  • Lav en portion vegetar bolognaise (opskriften findes her på bloggen).
  • Brug 4 lister vegetar bolognaise.

Bechamel sauce

  • Smelt smør i en gryde.
  • Rør melet i.
  • Kom Loprofin mælk i, og rør så det ikke klumper.
  • Kom flødeosten i.
  • Smag til med salt, peber og muskatnød.

Samling af lasagnen

  • Brug evt. en lille alu form til at samle lasagnen i. Derved kan man lave en større portion og fryse den ned.
  • Smør formen med lidt olie.
  • Kom en tynd plade pastadej i bunden.
  • Kom 2 liste vegetar bolognaise i.
  • Kom 1/2 af ostesovsen i.
  • Kom igen en tynd plade pastadej.
  • Derefter 2 lister vegetar bolognaise.
  • Tilsidst resten af ostesovsen over.
  • Riv noget lavprotein pizzaost over, og bag lasagnen i ovnen ved 200°C i ca. 15 min (afhænger af portionens størrelse og ovn).
Lasagne ubagt
Klar til nedfrysning

NB: Man kan lave en variant ved at bruge tortilla pandekager som plader og dermed lave en mexikansk variant. For at gøre det hele mere mexikansk i smagen kan vegetar bolognaisen tilsættes lidt mexikansk krydderi og chili. Klip pandekagerne til og læg dem i lasagnen som plader.