Fastelavnsboller med Lemon curd, 6 stk.
Inspirationen til disse fastelavnsboller er fundet i “Spis Bedre”. Det er en fastelavnsbolle med Lemon curd, som giver en smag til den friske og syrlige side.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
38 g smør | 9.5 |
120 g Loprofin mælk | 12 |
6.5 g friskpressset citronsaft | 1 |
Skal af 1/4 citron, ca. 0.5 g | 0.5 |
13 g frisk bagegær | 41.5 |
2.5 g FiberHusk | 2 |
2 g Loprofin æggeerstatning | 0 |
21 g sukker | – |
2 g fint salt | – |
205 g Semper Lavprotein mel | 31 |
6 x 20 g Lemon Curd, Mackays
(1.5 g protein/100g) |
90 |
Flormelis | – |
Hele opskriften indeholder 7.5 lister, 188 mg phe og 4.3 g protein.
1 bolle med fyld indeholder 1 1/4 liste pr. bolle.
Sådan gør du:
- Smelt smørret og bland Loprofin mælken i, og lad det blive 37°C.
- Hæld smør-mælke blandingen over i en skål.
- Rør gæren ud heri.
- Kom FiberHusk i.
- Bland, og lad det stå i ca. 10 min.
- Kom citronskal, citronsaft, Loprofin æggeerstatning, sukker, salt og lavprotein mel i.
- Rør dejene glat med en el-pisker.
- Lad dejen hæve i ca- 20-30 min.
- Del dejen i 6 lige store stykker.
- Rul dejen ud til en lille firkant, og læg 20 g Lemon curd i.
- Fold hjørnerne og dejen omkring fyldet, og klem godt, så fyldet ikke kan komme ud.
- Læg bollen med folderne ned af på en bageplade.
- Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 min til de er let gyldne.
- Lad bollerne køle af .
- Pynt med glasur evt. lavet af flormelis + citronsaft. Bidrager til det syrlige indslag. Man kan også lave glasur af flormelis og vand som normalt.
- En variant kan være at skære toppen af bollen inden den pyntes og komme lidt flødeskum i f.eks. Schalgfix fra dåse, og så lægge toppen på igen med glasur på.