“Butter chicken” sauce uden chicken

Saucen til Butter Chicken smager super godt. Her er den lavet i vegetar udgave. Man kan evt. lave Fate Seitan (fra Navamedic madlavningsdag 2016) eller jackfruit til.
Ingredienser
| VARE | MG PHE |
|---|---|
| 64.5 g løg | 22.6 |
| 1.5 g hvidløg | 3 |
| 2.8 g garam masala | 12.5 |
| 4.5 g karry | 27 |
| 0.5 g stødt koriander | 3 |
| 0.7 g stødt spidskommen | ? |
| 0.6 g stødt ingefær | 1.4 |
| 0.6 g gurkemeje | 2.4 |
| 0.3 g kanel | 0.6 |
| 101 g Oatly Imat 13% (havrefløde) | 50.5 |
| 200 g fl. tomater (ds.) | 66 |
| Salt | – |
| olie til stegning | |
Hele retten indeholder 7.5 lister, 189 mg phe og 5.5 g protein.
1.7 g protein/100g. 1 liste = 44 g.
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde, og svits løgene.
- Kom alle krydderier i, og lad det stege et par min.
- Tilsæt fl. tomater og havrefløde og lad det simre lidt tid.
- Smag til med salt.
- Server med LP ris og naan brød + raita.