Ungarsk gullash
Ungarsk gullash som alternativ til f.eks. kødsovs serveret med pasta eller kartoffelmos.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
Lidt mild paprika | – |
22 g løg | 7.7 |
1.5 g hvidløg | 2.7 |
89 g flåede tomater fra dåse | 29.4 |
3 g konc. tomatpuré | 3.6 |
33 g champignon | 23 |
31 g gulerod | 5.6 |
55 g sød kartoffel | 40 |
9 g grøn peberfrugt | 2.4 |
8 g rød peberfrugt | 3 |
29 g piskefløde | 32 |
Salt | – |
Peber | – |
Hele retten indeholder 6 lister, 150 mg phe.
Sådan gør du:
- Hæld olien i en stor stegepande. Når olien er varm tilsættes paprika.
- Skræl og hak løgene. Tilsæt løgene, og steg løgene i et par minutter
- Mens løgene steger, skrælles og knuses hvidløget og tilsættes panden.
- Snit tomaterne så fint som muligt, og kom dem herefter på panden sammen med tomatpuré, paprika.
- Snit svampe, gulerødder, søde kartofler og peberfrugt i mindre størrelser, og kom dem på panden.
- Da retten bliver tykkere jo længere den koger, er det vigtigt hele tiden at holde øje med den.
- Tilsæt fløden, og lad retten koge igennem.
- Smag til med salt og peber.
Vink: Retten må gerne have en tydelig smag af paprika.