Svampestuvning

Svampestuvning

Et godt fyld til en madpandekage, eller på et stykke ristet brød som snack, eller som en forret.

Ingredienser

VARE MG PHE
110 g champignon, rå 77
10 g smør 2.5
Lidt friskpresset citronsaft
85 g Oatly Imat (havrefløde), 13% (indeholder 1 g protein/100g) 42.5
Smagt til med salt og peber

 

Hele opskriften indeholder 5 lister, dvs.125 mg phe.

Total mængde protein = 4.1 g

19 g = 1 liste.

4.5 g protein/100g

 

Sådan gør du

  • Rens champignonerne.
  • Kom dem på en tør pande.
  • Når væsken er fordampet, kommes smørret på panden, og svampene ristes.
  • Kom lidt citronsaft ved.
  • Tilsæt havrefløden, og lad det simre lidt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server!

 

TIP: Kan man ikke få fat i havrefløde, finder man et andet alternativ; det kunne være noget risfløde, Cremefine, Oma flødealternativ el.lign. Disse har jeg ingen erfaring med, men man skal selvfølgelig tage højde for et total ændret protein indhold. Vær opmærksom på, at en mandelfløde med et protein indhold på 0.6 g protein/100g har et højere phe indhold. 1 dl indeholder lidt over 1 liste iflg. Center for PKU.