Lavprotein hveder til Bededag, ca. 8 stk
En god opskrift på dejlige hvedeknopper til Store Bededag!
Ingredienser
VARE | MG PHE |
125 g vand | – |
100 g Loprofin mælk | 10 |
4.5 g FiberHusk | 3 |
3 g æggeerstaning, No Egg, Orgran | 0 |
14 g vand (til at piske sammen med No Egg | – |
325 g Fate All purpose flour | 18 |
65 g smør | 16 |
23 g sukker | – |
12 g frisk gær | 38.5 |
3 g stødt kardemomme | 16 |
5 g fint salt | – |
Hele opskriften indeholder 4 lister, 3.3 g protein. 0.3 g protein/100g.
Sådan gør du
- Dejen røres på røremaskine
- LP-mælk og vand kommes i.
- Gæren udrøres heri.
- Tilsæt sukker og FiberHusk, og lad det stå i ca. 10 min.
- Æggeerstatning piskes med vand og tilsættes.
- Tilsæt til sidst smør i små stykker, salt, kardemomme og lavprotein mel, og lad det røre i ca. 15 min.
- En lille bradepande (ca. 17 x 26 cm) gøres klar med noget bagepapir.
- Dejen sættes på pladen med skeer i 8 dele.
- Hæver lunt (evt. dejhævningsprogram i ovn 39°C), indtil bollerne rører ved hinanden.
- Pensles evt. med LP-mælk eller vand
- Bages ved 220°C i 10-12 min.
- Serveres frisk med smør – eller skåret over og ristet med smør på.