Yucca fritter

Yucca fritter

Kartoffel chips er irriterende! Ligesom pommes frites indeholder de for meget phenylalanin. Her er et alternativ med cassava rod.

En meget vigtig kommentar er, at cassava rod er giftig i rå tilstand. Den skal tilberedes forsvarligt, og man må ikke smage på den i rå tilstand.

Ingredienser

VARE MG PHE
192 g cassava rod 50

Hele opskriften indeholder 2 lister.

 

Sådan gør du

  • Skær cassavaroden i ca. 8 cm tykke skiver.
  • Skær den brune skræl af med en skarp kniv.
  • Skær skiverne igennem på langs, og fjern den lange hårde træagtige streng i midten.
  • Skær stykkerne i fritter
  • Blanchér fritterne i kogende vand i ca. 8 minutter.
  • Tag fritterne op, og tør dem. De tørrede fritter kan fryses i portioner.
  • Fritterne friteres i varm olie til den er gyldne.
  • Drys med salt.