Tebirkes (uden birkes)
Som alternativ til boller og brød, prøv denne lavprotein tebirkes. Birkes indeholder dog pokkers meget protein; har ikke helt fundet et godt alternativ.
Ingredienser (brød)
VARE | MG PHE |
---|---|
75 g smør | 18.8 |
250 g Loprofin mælk | 25 |
12.5 g frisk bagegær | 40 |
9.5 g FiberHusk | 7.1 |
3 g Loprofin æggeerstatning | 0.2 |
10 g sukker | – |
½ tsk fint salt | – |
325 g Semper lavprotein mel | 49 |
Opskriften giver ca. 10 tebirkes.
Ingredienser (remonce)
VARE | MG PHE |
---|---|
50 g smør | 12.5 |
50 g rørsukker | – |
lidt vaniliepulver | – |
Opskriften indeholder 0.6 g protein/100g.
110 g = 1 liste.
Hele opskriften indeholder 3.8 g protein og 152 mg phe.
Sådan gør du
- Smelt smørret
- Bland Loprofin mælk i.
- Rør gæren i.
- Kom FiberHusk og Loprofin æggeerstatning i og bland godt.
- Lad blandingen stå ca. 10 min.
- Bland remoncen imedens. Rør det godt sammen.
- Tilsæt sukker, salt, og lavprotein mel.
- Lad dejen røre i lidt tid, så den er glat og fin.
- Rul dejen ud til et rektangel.
- Smør remonce ud på midten af dejen.
- Fold 1/3 del af dejen ind over remoncen. Fold derefter den sidste del ind over.
- Så har man en lang dejpladen i 3 lag.
- Skær dejen ud i passende stykker – ca. 10 stk.
- Læg folden ned mod bagepladen.
- Lad tebirkes’ene hæve i ca. 45 min.
- Bag ved 220°C i ca. 11 min.
- Lad tebirkes’ene køle af under et klæde.
Jeg har frosset mine tebirkes ned, og vil lune dem i ovnen, inden de serveres. Min søn har godkendt dem!