PKU brød med gulerod, til bagemaskine

Et rigtig godt flot basis brød, blødt og lækkert.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
300 g lunkent vand | – |
3 g tørgær | 42 |
5 g mørk sirup | – |
15 g raps olie | – |
5 g fint salt | – |
60 g revne gulerødder | 10.8 |
75 g Semper Lantbrøds Mix | 38 |
275 g Finax blå LP mel | 14 |
3 g Orgran ‘No Egg’, æggeerstatning | 0.1 |
20 g HUSK | 15 |
Sådan gør du:
- Vand, gær, olie, sirup, gær og olie kommes i beholderen.
- Den fintrevne gulerod kommes i beholderen.
- De to slags mel kommes i.
- HUSK og æggeerstatning drysses over melet.
- Bagemaskinen startes på ”Glutenfri” 2 timer
- Brødet vendes ud på et skærebræt med et rent viskestykke over straks efter, at det er bagt.
- Afkøles på en rist med hullet nedad.
- Kommes i frostpose, når det er koldt.
TIPS: Skal bagemaskinen tidsindstilles, lægges gæren oven på melet, således at det ikke kommer i berøring med væsken. Æggeerstatning hældes ud over melet uden at komme i kontakt med gæren.
Semper landbrøds mix kan erstattes af f.eks. Finax grovmix. Giver lidt andet phe-indhold.
Opskrift fra ”Bagekurset” i Christiansfeld arrangeret i PKU foreningen 2007.