PKU brød med gulerod, til bagemaskine

PKU brød med gulerod, til bagemaskine

Et rigtig godt flot basis brød, blødt og lækkert.

Ingredienser

VARE MG PHE
300 g lunkent vand
3 g tørgær 42
5 g mørk sirup
15 g raps olie
5 g fint salt
60 g revne gulerødder 10.8
75 g Semper Lantbrøds Mix 38
275 g Finax blå LP mel 14
3 g Orgran ‘No Egg’, æggeerstatning 0.1
20 g HUSK 15

 

Sådan gør du:

  • Vand, gær, olie, sirup, gær og olie kommes i beholderen.
  • Den fintrevne gulerod kommes i beholderen.
  • De to slags mel kommes i.
  • HUSK og æggeerstatning drysses over melet.
  • Bagemaskinen startes på ”Glutenfri” 2 timer
  • Brødet vendes ud på et skærebræt med et rent viskestykke over straks efter, at det er bagt.
  • Afkøles på en rist med hullet nedad.
  • Kommes i frostpose, når det er koldt.

TIPS: Skal bagemaskinen tidsindstilles, lægges gæren oven på melet, således at det ikke kommer i berøring med væsken. Æggeerstatning hældes ud over melet uden at komme i kontakt med gæren.

Semper landbrøds mix kan erstattes af f.eks. Finax grovmix. Giver lidt andet phe-indhold.

lavprotein-brød i bagemaskine

Opskrift fra ”Bagekurset” i Christiansfeld arrangeret i PKU foreningen 2007.