Kardemomme-boller

Kardemomme-boller

Super lækre boller. Smager godt nybagte, smurt med lidt køligt smør eller smørprodukt.

Ingrediensermg phe
75 g smør19
250 g Loprofin mælk
12,5 g frisk gær40
9,5 g fiberhusk7
3 g Loprofin-æggeerstatning
37 g sukker
3 g fint salt
300 g Semper lavprotein mel45
2 g kardemomme

  • Smelt smørret i en større røreskål.
  • Hæld fingervarm LP-mælk ned til smørret.
  • Tilsæt fiberhusk og æggeerstatning, og rør rundt i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt sukker, salt og LP-mel.
  • Rør rundt i ca. 5 minutter.
  • Brug to skeer til at tage dej op til boller. Der bliver ca. 8 boller i alt.
  • Lad bollerne hæve under et viskestykke i 45 minutter.
  • Bag bollerne i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.,
  • Tag bollerne ud af ovnen, og lad bollerne svale under et klæde.

I beregningerne er anvendt Semper Lavprotein mel. Semper Lavprotein mel kan erstattes af anden slags LP-mel, eller måske en blanding af blå Finax og blå Sunny. Det ændrer lnaturligvis idt på protein/phe indholdet.

Bruges grå Sunny (Sunny plus) eller anden fiberholdig mel, kommer bollerne til at indeholde mere protein og dermed mere phe.

Bollerne kan formes med fugtige hænder.

Det er en god ide at lægge bagepapir eller madpapir mellem bollerne og det rene viskestykke.

De færdige boller bør være svampede og lidt fugtige indeni. Er de sammenfaldne, måske kun i bunden, så er der ikke andet at gøre end at begynde på nogle nye.

Kan fryses.