Hamburgerboller
Denne opskrift lavede jeg til et Haver til maver arrangement afholdt sammen med PKU foreningen for Danmark for nogle år siden. Kan bruges til burgere, men også som sandwich bolle.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
25 g frisk bagegær | 80 |
500 g havredrik, Naturli’, 0.3 g protein/100g | 75 |
45 g rapsolie | – |
9 g FiberHusk | 7 |
10 g Fibrex | 45 |
1 tsk fint salt | – |
660 g Finax Lavprotein mel | 33 |
150 g fintrevet gulerod | 27 |
10 g, ca. 5 g protein/1oog | 23 |
Æblefibre, f.eks. Poensgen, kan købes hos Delifirst.
Opskriten giver ca. 12-14 hamburgerboller.
Hele opskriften indeholder ca. 11.6 lister.
Total mængde protein = 8.2 g
0.7 g protein/100g.
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en røreskål.
- Hæld havremælk og olie over gæren, og rør gæren ud.
- Bland FiberHusk, æblefibre og Fibrex i, og lad det stå i ca. 10 min.
- Kom mel og fint salt i.
- Tilsæt de fintrevne gulerødder.
- Rør kraftigt på en røremaskine til dejen er smidig.
- Lad deje hæve i ca. 45-60 min.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer.
- Dæk med et stykke bagepapir og et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 45-60 min.
- Bag midt i ovnen ved 250°C i ca. 10-12 min.
- Lad bollerne køle af under et viskestykke.
TIP: Vil man have at bollerne ikke bliver så flade, kan man tilsætte lidt mere mel.
TIP: De kan sagtens fryses.