Halloween suppe
Lækker halloween suppe som alle kan spise, PKU’er eller ej.
Denne opskrift er fra sept. måneds “Sæson” blad – se http://www.saeson-web.dk/opskrifter/spicy-hokkaidosuppe-med-sesamkaal/.
Vi lavede opskriften i stor portion og spiste af den alle sammen. Vi havde ikke noget hvidkål, men man kunne sagtens have lavet sesamkåltopping uden sesam og peanuts.
Den er lidt stærk og varmer godt.
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
696 g hokkaido græskar | 230 |
106 g løg | 37 |
Olivenolie | |
19,5 g Rød Karrypasta, Xing Fu (2 g protein/100g) | 19,5 |
4 g hvidløg | 7 |
10,5 g frisk ingefær | 5 |
1 liter grøntsagsbouillon | 150 |
404 g Kokosmælk fra dåse (0.5 g protein/100g) | 72.7 |
Salt og peber | |
Smag til med limesaft |
Hele opskriften indeholder 21 lister.
Total mængde protein = 14.7 g
102 g = 1 liste.
0.7 g protein/100g.
Sådan gør du
- Skær græskarkødet i små tern (vask græskarret grundigt, fjern kernerne. Skallen kan godt spises).
- Pil og hak løget.
- Varm olien i en gryde.
- Tilsæt karrypasta, løg, hvidløg og ingefær og svits det hele i et par minutter.
- Tilsæt græskar, og hæld bouillon over.
- Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min til græskarkødet er mørt.
- Tag gryden af varmen, og blend den til en ensartet suppe.
- Sæt gryden tilbage på varmen.
- Tilsæt kokosmælk, og varm suppen op.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
Server brød til.