Fit brød

For at lave lidt variation i vores brødbagning prøver vi lidt forskelligt ind imellem. Denne opskrift er fra MetaX.
Ingredienser
| VARE | MG PHE | 
|---|---|
| 500 g vand | – | 
| 10 g frisk bagegær | 32 | 
| 30 g rapsolie | – | 
| 400 g Sunny, MetaX | 32 | 
| 50 g Ballastomaxx, MetaX | 1 | 
| 50 g kastaniemel, Bauckhof (6 g protein/100g) | 115 | 
| 10 g FiberHusk | 7,5 | 
| 0.4 g Brødkrydderi (blanding af anis-, fennikel- og koriander frø). | – | 
| 6 g fint salt | – | 
Man kan købe brødkrydderiet som en færdig blanding i Sverige.
Hele opskriften indeholder 7,5 lister.
Ialt 5.8 g protein;
ca. 0.6 g protein/100 g færdigbagt brød
Sådan gør du
- Kom 500 g vand i en røreskål.
- Tilsæt 10 g frisk bagegær.
- Kom FiberHusk, Ballastomaxx og kastaniemel i.
- Rør og lad blandigen stå ca. 10 min.
- Tilsæt olie, Sunny mel, salt og brødkrydderi.
- Rør det hele på røremaskine i ca. 5-10 min.
- Kom dejen i en rugbrødsform (30 cm lang).
- Lad det hæve tildækket i ca. 40 min.
- Bag brødet i ca. 30 min i en forvarmet ovn ved 200°C.
- Kom lidt vand på brødet straks efter bagning.
- Tag brødet op af formen og lad det køle på en rist.
