Brunsviger

Brunsviger

Rigtig god brunsviger. Den kan skæres ud, og bruges til kagemand.

Ingredienser mg phe
50 g smør 12,5
300 g Havredrik, Naturli’ 45
25 g gær / 6 g tørgær 80 / 84
10 g Fiberhusk 7,5
20 g sukker
3,5 g fint salt
220 g Finax blå lavprotein mel 11
 
Fyld mg phe
50 g smør 12,5
75 g brun farin
12 g lys sirup 2

Hele opskriften indeholder 7 lister.

ca. 0.6 g protein/100g;  113 g = 1 liste

Sådan gør du.

  • Smelt smørret
  • Hæld smørret i en røreskål, sammen med havredrik, fiberhusk og gær.
  • Rør sammen, og lad stå i 10 minutter.
  • Tilsæt sukker, salt og mel.
  • Dejen røres i godt sammen.
  • Kom dejen i en lille bradepande, ca. 25 cm x 20 cm.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter
  • Rør fyldet sammen.
  • Fordel fyldet over dejen efter endt hævning.
  • Efterhæv 15 minutter
  • Bag nederst i ovnen ved 200 grader C i ca. 15-20 minutter.

Kan fryses, men smager bedst nybagt.