Brunsviger
Rigtig god brunsviger. Den kan skæres ud, og bruges til kagemand.
Ingredienser | mg phe |
50 g smør | 12,5 |
300 g Havredrik, Naturli’ | 45 |
25 g gær / 6 g tørgær | 80 / 84 |
10 g Fiberhusk | 7,5 |
20 g sukker | – |
3,5 g fint salt | – |
220 g Finax blå lavprotein mel | 11 |
Fyld | mg phe |
50 g smør | 12,5 |
75 g brun farin | – |
12 g lys sirup | 2 |
Hele opskriften indeholder 7 lister.
ca. 0.6 g protein/100g; 113 g = 1 liste
Sådan gør du.
- Smelt smørret
- Hæld smørret i en røreskål, sammen med havredrik, fiberhusk og gær.
- Rør sammen, og lad stå i 10 minutter.
- Tilsæt sukker, salt og mel.
- Dejen røres i godt sammen.
- Kom dejen i en lille bradepande, ca. 25 cm x 20 cm.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter
- Rør fyldet sammen.
- Fordel fyldet over dejen efter endt hævning.
- Efterhæv 15 minutter
- Bag nederst i ovnen ved 200 grader C i ca. 15-20 minutter.
Kan fryses, men smager bedst nybagt.