Citronfromage

Citronfromage

Dette er en citronfromage fra Vanløse Blues

 

Ingredienser

VARE MG PHE
2 g citronskal, økologisk 1.5
50 g friskpresset citronsaft, økologisk 10
25 g flormelis
125 g Aito ‘Oat for whipping’ (0.1 g protein pr. 100 g); fundet i Netto 6.25
125 g Aquafaba (væske fra kikærter, dåse/pakning) 62.5
7 g Agar agar pulver, udrørt i lunkent vand 7

 

Hele retten indeholder 3.5 lister. 1 liste svarer til 96 g. Der er 0.8 g protein pr. 100 g færdigret.

 

Sådan gør du

  • Riv skallen på citronen helt fint og stil det til side.
  • Pres saften fra citronerne og stil det til side.
  • I en skål piske havrefløden til skum, tilsæt flormelis og rør igen.
  • I en anden skål piskes kikærtevandet helt stift – du skal kunne vende bunden i vejret uden at det løber ud.
  • Varm forsigtigt citronsaften op og tilsæt agar agar blandingen.
  • Skru lidt op for temperaturen og pisk alt hvad du kan i ca. 1 min tid.
  • Tag gryden af varmen og si evt. klumper fra.
  • Vend citronskallen i flødeblandingen.
  • Vend nu aquafabaskummet og flødeblandingen sammen med agar agar blandingen.
  • Fordel fromagen i 4 glas og stil dem på køl.
  • Pynt og servér.