Citronfromage
Dette er en citronfromage fra Vanløse Blues
Ingredienser
VARE | MG PHE |
2 g citronskal, økologisk | 1.5 |
50 g friskpresset citronsaft, økologisk | 10 |
25 g flormelis | – |
125 g Aito ‘Oat for whipping’ (0.1 g protein pr. 100 g); fundet i Netto | 6.25 |
125 g Aquafaba (væske fra kikærter, dåse/pakning) | 62.5 |
7 g Agar agar pulver, udrørt i lunkent vand | 7 |
Hele retten indeholder 3.5 lister. 1 liste svarer til 96 g. Der er 0.8 g protein pr. 100 g færdigret.
Sådan gør du
- Riv skallen på citronen helt fint og stil det til side.
- Pres saften fra citronerne og stil det til side.
- I en skål piske havrefløden til skum, tilsæt flormelis og rør igen.
- I en anden skål piskes kikærtevandet helt stift – du skal kunne vende bunden i vejret uden at det løber ud.
- Varm forsigtigt citronsaften op og tilsæt agar agar blandingen.
- Skru lidt op for temperaturen og pisk alt hvad du kan i ca. 1 min tid.
- Tag gryden af varmen og si evt. klumper fra.
- Vend citronskallen i flødeblandingen.
- Vend nu aquafabaskummet og flødeblandingen sammen med agar agar blandingen.
- Fordel fromagen i 4 glas og stil dem på køl.
- Pynt og servér.