Græskarboller
En u-hyggelig opskrift på Halloween boller. Spis dem evt. med lidt kanelsmør!
Ingredienser
VARE | MG PHE |
---|---|
100 g hokkaido græskar | 33 |
135 g ProZero | – |
20 g Oatly Imat 13% (havrefløde) | 25 |
20 g frisk bagegær | 64 |
15 g fiberHusk | 11.3 |
20,5 g sukker | – |
7 g fint salt | – |
300 g Finax lavprotein mel | 15 |
25 g smør | 6.3 |
Lidt kanel | – |
Hele opskriften indeholder 6 lister.
Total mængde protein = 4.5 g
95 g = 1 liste.
0.8 g protein/100g.
Sådan gør du
- Vask græskarret (skallen kan godt spises).
- Skær det midt over og fjern kernerne.
- Skær det i ca. 2 cm x 2 cm tern.
- Kom ternene i en gryde med kogende vand, og kog dem i ca. 10 min til de er møre.
- Hæld vandet fra, og blend dem i ca. 20 sek. til en tyk græskarpuré.
- Smelt smørret og tilsæt ProZero.
- Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud heri.
- Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser.
- Kør dejen ca. 5 min i en røremaskine.
- Dæk røreskålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på bordet.
- Tril dejen til boller. Tryk dem let flade og skær 8 snit i bollerne.
- Kom evt. et tørret tranebær på øverst som stilk.
- Sæt bollerne på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 45 min.
- Bag derefter bollerne midt i ovnen i ca. 10 min ved 230°C (traditionel ovn), og lad dem køle af på en rist.
Spis dem lune evt. med lidt kanelsmør (rør 100 g smør med 1 spsk sukker og 2 tsk . kanel).