Tebirkes (uden birkes)

Tebirkes (uden birkes)

Som alternativ til boller og brød, prøv denne lavprotein tebirkes. Birkes indeholder dog pokkers meget protein; har ikke helt fundet et godt alternativ.

Ingredienser (brød)

VARE MG PHE
75 g smør 18.8
250 g Loprofin mælk 25
12.5 g frisk bagegær 40
9.5 g FiberHusk 7.1
3 g Loprofin æggeerstatning 0.2
10 g sukker
½ tsk fint salt
325 g Semper lavprotein mel 49

 

Opskriften giver ca. 10 tebirkes.

 

Ingredienser (remonce)

VARE MG PHE
50 g smør 12.5
50 g rørsukker
lidt vaniliepulver

 

Opskriften indeholder 0.6 g protein/100g.

110 g = 1 liste.

Hele opskriften indeholder 3.8 g protein og 152 mg phe.

 

Sådan gør du

  • Smelt smørret
  • Bland Loprofin mælk i.
  • Rør gæren i.
  • Kom FiberHusk og Loprofin æggeerstatning i og bland godt.
  • Lad blandingen stå ca. 10 min.
  • Bland remoncen imedens. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt sukker, salt, og lavprotein mel.
  • Lad dejen røre i lidt tid, så den er glat og fin.
  • Rul dejen ud til et rektangel.
  • Smør remonce ud på midten af dejen.
  • Fold 1/3 del af dejen ind over remoncen. Fold derefter den sidste del ind over.
  • Så har man en lang dejpladen i 3 lag.
  • Skær dejen ud i passende stykker – ca. 10 stk.
  • Læg folden ned mod bagepladen.
  • Lad tebirkes’ene hæve i ca. 45 min.
  • Bag ved 220°C i ca. 11 min.
  • Lad tebirkes’ene køle af under et klæde.

 

Jeg har frosset mine tebirkes ned, og vil lune dem i ovnen, inden de serveres. Min søn har godkendt dem!