Græskarboller

Græskarboller

En u-hyggelig opskrift på Halloween boller. Spis dem evt. med lidt kanelsmør!

Ingredienser

VARE MG PHE
100 g hokkaido græskar 33
135 g ProZero
20 g Oatly Imat 13% (havrefløde) 25
20 g frisk bagegær 64
15 g fiberHusk 11.3
20,5 g sukker
7 g fint salt
300 g Finax lavprotein mel 15
25 g smør 6.3
Lidt kanel

Hele opskriften indeholder 6 lister.

Total mængde protein = 4.5 g

95 g = 1 liste.

0.8 g protein/100g.

 

Sådan gør du

  • Vask græskarret (skallen kan godt spises).
  • Skær det midt over og fjern kernerne.
  • Skær det i ca. 2 cm x 2 cm tern.
  • Kom ternene i en gryde med kogende vand, og kog dem i ca. 10 min til de er møre.
  • Hæld vandet fra, og blend dem i ca. 20 sek. til en tyk græskarpuré.
  • Smelt smørret og tilsæt ProZero.
  • Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser.
  • Kør dejen ca. 5 min i en røremaskine.
  • Dæk røreskålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på bordet.
  • Tril dejen til boller. Tryk dem let flade og skær 8 snit i bollerne.
  • Kom evt. et tørret tranebær på øverst som stilk.
  • Sæt bollerne på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 45 min.
  • Bag derefter bollerne midt i ovnen i ca. 10 min ved 230°C (traditionel ovn), og lad dem køle af på en rist.

Spis dem lune evt. med lidt kanelsmør (rør 100 g smør med 1 spsk sukker og 2 tsk . kanel).