Fit brød

Fit brød

For at lave lidt variation i vores brødbagning prøver vi lidt forskelligt ind imellem. Denne opskrift er fra MetaX.

Ingredienser

VARE MG PHE
500 g vand
10 g frisk bagegær 32
30 g rapsolie
400 g Sunny, MetaX 32
50 g Ballastomaxx, MetaX 1
50 g kastaniemel, Bauckhof (6 g protein/100g) 115
10 g FiberHusk 7,5
0.4 g Brødkrydderi (blanding af anis-, fennikel- og koriander frø).
6 g fint salt

 

Man kan købe brødkrydderiet som en færdig blanding i Sverige.

Hele opskriften indeholder 7,5 lister.

Ialt 5.8 g protein;

ca. 0.6 g protein/100 g færdigbagt brød

 

Sådan gør du

  • Kom 500 g vand i en røreskål.
  • Tilsæt 10 g frisk bagegær.
  • Kom FiberHusk, Ballastomaxx og kastaniemel i.
  • Rør og lad blandigen stå ca. 10 min.
  • Tilsæt olie, Sunny mel, salt og brødkrydderi.
  • Rør det hele på røremaskine i ca. 5-10 min.
  • Kom dejen i en rugbrødsform (30 cm lang).
  • Lad det hæve tildækket i ca. 40 min.
  • Bag brødet i ca. 30 min i en forvarmet ovn ved 200°C.
  • Kom lidt vand på brødet straks efter bagning.
  • Tag brødet op af formen og lad det køle på en rist.