Søde kartoffel nuggets

Søde kartoffel nuggets

Dette er en gammel SHS opskrift som er fordansket!

Ingredienser

VARE MG PHE
79 g søde kartofler 58
20 g løg 7
20 g bladselleri 4.5
4 g smagsneutral olie
Fint salt
9 g Semper Lavprotein mel 1.5
6 g Finax glutenfri rasp (< 0.5 g protein/100g) 1.5
Lidt chilipulver
Finax glutenfri rasp (< 0.5 g protein/100g) ?
Orgran No Egg + vand

 

Hele opskriften indeholder 3 lister og 75 mg phe.

Sådan gør du:

 

  • Kog den søde kartoffel i let saltet vand til den er mør.
  • Hæld vandet fra og mos den.
  • Kom løg og bladselleri i en minihakker og hak det fint.
  • Svits grøntsagerne i olie i 2-3 min.
  • Kom de svitsede grøntsager op i den mosede kartoffel sammen med mel, chilipulver, salt og rasp.
  • Sæt blandingen på køl i ½-1 time.
  • Form blandingen til nuggets.
  • Lav en blanding af æggeerstatning og vand i en dyb tallerken og kom rasp i en anden tallerken.
  • Vend de små nuggets i æggeerstaningen og derefter i raspen.
  • Steg de små nuggets i varm olie på en pande – få ad gangen i ca. 2-3 min indtil de er gyldne.
  • Læg dem på en køkkenrulle så overskydende olie suges væk.
  • Drys med lidt salt.
  • Server kolde eller varme.