Samosa

Samosa

Lækre Samosa’er lavet med frossen forårsrulledej. Fyldet er baseret på en FATE opskrift fundet på nettet. Man kan sikkert finde alle mulige andre slags opskrifter på fyld, som kan bruges f.eks. noget med Jackfruit.

Ingredienser

VARE MG PHE
150 g sød kartoffel (batat) 110
 50 g løg  17.5
 4.5 g Madras karrypulver  27
 salt
 6 Frossen forårsrulledej (7.4 g protein/100g) ½ plade

= ½ liste

 

Fyldet indeholder 6 lister, 204 mg phe og 3.3 g protein. 1 liste fyld = 30 g.

Dvs. at ½ liste fyld (15 g) + ½ plade (½ liste) =  1 liste pr. samosa.

Sådan gør du:

De frosne forårsrulle plader (19 cm x 19 cm) kan typisk købes hos en tyrkisk grønthandler og indeholder 7.4 g protein/100g. Det eneste, der bidrager med protein i ingrediens listen er hvedemelet. Regner man ud, hvor meget hvedemelets indhold er af phe, kommer man frem til, at en plade på 11 g indeholder 0.81 g protein dvs. 1 liste (= 25 mg phe).

Forårsrulledej

Hvis man skal lave en Samosa, skal man bruge en halv plade. Brug en saks til at klippe pladen over med. Dvs. at ½ plade = ½ liste.

  • Skræl den søde kartoffel og kog den i letsaltet vand.
  • Svits karry og løg på en pande i lidt olie.
  • Mos det hele sammen med en gaffel, og smag det til med salt.
  • Lad fyldet køle af.
  • Tag et kig på youtube eller på nettet for at se, hvordan Samosa’en foldes.
  • Klip 6 plader halvt igennem, så der i alt bliver 12 strimler.
  • Lav en tyk blanding af majsstivelse + vand, som skal bruges som klister.
  • Læg en forårsrulle plade på et skærebræt. Kom ½ liste (15 g) fyld på .
  • Fold Samosa’en og pensl lidt majsstivelse-mix på kanten, så den klistrer sammen.
  • På dette tidspunkt kan Samosa’erne fryses ned.
  • Når de skal bruges, friteres de i fritureolie.
  • Server evt. Mango chutney til.

Samosa klar til fryser

Klar til fryseren! 1 liste pr. samosa. Friteres frosne direkte fra fryseren!