“Mandel”kage

“Mandel”kage

En konfirmation krævede en mandelkage til dessert. Her er et bud på en “mandelkage” lavet med tilsætning af lidt chufamel, som giver en lidt nøddeagtig smag.

Ingredienser

VARE MG PHE
 84 g kogte kartofler 64.5
 60 g Loprofin melmix  6
 20 g Chufamel  12
 50 g AMA margarine  –
 100 g sukker  –
 8 g Loprofin æggeerstatning 0.4
 24 g vand  –
4 g bagepulver  –
Lidt mandelessens  –

 

Hele retten indeholder ca. 3.4 lister, 85.5 mg phe og 2.8 g protein.

1 g protein/100g; 84 g = 1 liste.

Sådan gør du:

  • Kartoflerne koges, afkøles og moses med en gaffel.
  • Margarine og sukker røres godt.
  • Æggeerstatning (æggeerstatning + vand) røres i.
  • Kartoflerne blandes i.
  • Loprofin melmix, Chufamel og bagepulver røres i.
  • Mandelessens (ca. en lille teske) efter smag blandes i.
  • Dejen kommes i en bagepapirsbeklædt springform (ca. 17 cm i diam) og bages ved 170°C i ca. 45-50 min.
  • Stik i kagen undervejs så den ikke overbages.
  • Når kagen er kold, drysses den med sigtet flormelis.
  • Blev serveret med Hazelnut is (havreis) fra Funky fields (Fakta).