Lavprotein lakrids guf til is eller som topping på kage

Lavprotein lakrids guf til is eller som topping på kage

Dette kan bruges både som topping på en kage eller som guf på is. Det er lavet af Aquafaba (kikærtevand).
Opskriften kommer fra  http://www.sophieschoicest.com/

Ingredienser

VARE MG PHE
80 g Aquafaba  68
50 g vand  –
100 g sukker  –
2.5 g Karlsens søde lakridspulver, Irma  10

 

Hele opskriften indeholder 3.1 lister, 78 mg phe og 1.6 g protein.

0.7 g protein/100g; 74 g = 1 liste.

Sådan gør du:

  • Hæld vandet fra kikærterne.
  • Det er kun kikærtevandet (aquafaba), som skal bruges. Gem kikærterne til noget andet.
  • Kom aquafaba’en  i en røreskål og pisk ved middel hastighed.
  • Efter et par minutter skrues op til max. hastighed.
  • Imedens røremaskinen kører, blandes vand og sukker i en gryde.
  • Lad det koge op.
  • Sluk for varmen, og fjern gryden; sukkeret skal være helt opløst i vandet.
  • Sukkerlagen køler af, medens der forsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen ikke er for varm.
  • Hæld sukkerlagen i en fin stråle ned til den piskede aquafaba, imens røremaskinen stadig kører.
  • Pisk i ca. 10 minutter efter at den sidste dråbe sukkerlage er tilsat.
  • Tilsæt lakridspulver til skummet.
  • Pisk et par minutter, og server eller brug det som topping på en kage.
  • Det egner sig ikke til at blive gemt.
  • Der bliver en rimeligt stor portion – det kan dog være svært at lave mindre.