Lavprotein bacon

Lavprotein bacon

Disse baconskiver er lavet af rispapir, men man kan også bruge tyndt skåret gulerod, sød kartoffel, squash, portabello eller aubergine.

Ingredienser

VARE MG PHE
 1-2 ark rispapir (0.6 g protein/100g)  ?
 Vand til at dyppe rispapiret i.  –
 Marinade
 12 g rapsolie  –
 17 g Kikkoman soyasovs  50
 1 g Liquid smoke
 2 g Ahorn sirup
 2 g røget paprika ?
Et drys sort peber

 

Marianden indeholder 2 lister og 50 mg phe. En stor del af marinaden er til overs, så måske kan man lave en mindre portion.

Sådan gør du:

  • Bland ingredienserne til marinaden.
  • Klip rispapiret i lange strimler ca. 2 cm brede.
  • Dyp strimlerne i vand og lad dem ligge til de er blødgjort.
  • Tag strimlerne op og læg dem på et bagepapir.
  • Pensl strimlerne godt med marinade, uden at overdrive.
  • Bag/tør dem i ovnen ved 210°C i ca. 5-7 min.
  • Hold hele tiden øje så de ikke bliver brændt.
  • De bobler op som stegt bacon når de er færdige. De skal også være tørre.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Kan opbevares i et patent glas.