Kartoffelvafler

Kartoffelvafler

Disse vafler er fra en tysk folder fra MetaX. Vi serverede dem med pulled jackfruit og salat, agurk etc.

Ingredienser

VARE MG PHE
75 g kogte kartofler 57.8
25 g smør 6.3
55 g Sunny, MetaX 4.4
10 g Ballastomaxx 0.2
1/4 tsk bagepulver, ca. 1 g
5 g Kuchen Fein 0.5
2.3 g fint salt, ca. 1/4 tsk.
100 g vand
1.4 g hvidløg, presset 2.5
lidt smoked paprika

 

Hele opskriften indeholder 3 lister, dvs. 75 mg phe.

Total mængde protein = 1.9 g

75 g = 1 liste.

 

Sådan gør du

  • Riv de kogte kartofler, eller kom dem i en kartoffelpresse.
  • Rør smørret i.
  • Kom Sunny, Ballastomaxx, bagepulver, Kuchen Fein, fint salt, presset hvidløg, lidt smoked paprika og vand i.
  • Fordel dejen ud i silikone vaffelformen – der er dej til 3 vafler.
  • Bag ved 225°C i ca. 10 min
  • Vend vaflerne ud af formene og kom dem i ovnen igen.
  • Kom evt. lidt fedtstof over.
  • Bag til de er sprøde.
  • Server med f.eks. pulled jackfruit og grønt.

 

Man kan også bruge et alm. vaffeljern eller et vaffeljern til belgiske vafler.

TIP: De kan lunes i en brødrister.