Hasselbagt Butternut Squash med laurbærblade

Hasselbagt Butternut Squash med laurbærblade

Flot og festlig ret til f.eks. Mortensaften eller juleaften, se video http://bonap.it/QmgQtjA for hvordan man tilbereder den.

Ingredienser

VARE MG PHE
711 g Butternut squash (skrællet og kernerne fjernet) 284.5
81 g Ahorn sirup  –
42.5 g smør 10.5
 28 g æblecidereddike
 Meget lidt frisk chili  –
 Laurbærblade  –

 

Hele opskriften indeholder 12 lister og 295 mg phe. 1.3 g protein/100g.

En liste svarer til ca. 47 g.

Sådan gør du:

  • Del Butternut squashen i to på langs.
  • Tag kernene ud med en spiseske.
  • Skræl squashen – det hvide lag skal også væk, så squashen er helt orange.
  • Kom olivenolie på og brug hænderne til at massere olien ind, og læg begge halvdele i en lille bradepande.
  • Bag squashen ved 200-220 °C i ca. 15-18 min.
  • Bland glazen i en gryde. Lad chilien simre med et kort øjeblik, og tag den så op.
  • Lad glazen simre, indtil den er semi-tyk.
  • Brug spidsen af en skrællekniv til at mærke, om squashen er blevet lidt lidt mør.
  • Tag squashen ud af ovnen og skær riller i – ikke helt igennem, men så langt ned, at den lige hænger sammen.
  • Kom squashen tilbage i bradepanden
  • Pensl glazen hen over squashen ca. hver 10 min i ca. 45-60 min.
  • Smager godt med lidt brun sovs, Loprofin kartoffelmos og råkostsalat.

Hasselbagt Butternut squash