Fastelavnsbolle lavet af vandbakkelsesdej, ca. 5 stk.

Fastelavnsbolle lavet af vandbakkelsesdej, ca. 5 stk.

Et sidste bud på årets fastelavnsbolle – lidt inspireret af Mette Blomsterberg.

Opskriften på vandbakkelsesdejen er fra www.pkuconnect.dk.

Ingredienser

VARE MG PHE
200 g vand  –
40 g AMA margarine til bagning 0
10 g Loprofin æggeerstatning 0.5
32 g vand
Creme til fyld
75 g Loprofin mælk 7.5
23 g Kagecreme fra Dr. Oetker (0 g protein/100g) 0
Cremet hindbærmarmelade fra Den Gamle Fabrik, (0.6 g protein/100g) ?
Schalgfix på dåse, (0 g protein/100g).  –
Flormelis og evt. lidt tørrede hindbær  –

 

Vandbakkelsesdej og creme indeholder 0.4 lister, 0.4 g protein og 8 mg phe.

Sådan gør du:

  • Kom vand og margarine i en gryde og bring det i kog.
  • Tag gryden af varmen, og rør melet i.
  • Sæt det på varmen igen, og bag det igennem et øjeblik.
  • Tag gryden af og lad det køle lidt.
  • Pisk imedens æggeerstatning og vand sammen.
  • Når dejen har kølet lidt af, piskes æggerstatning/vand mixet i dejen.
  • Sæt dejen på en bageplade med skeer.
  • Lav ca. 5 boller.
  • Bollerne flyder lidt ud og hæver ikke op, som alm. vandbakkelse.
  • Bag ved 220 °C i ca. 30-40 min afhængig af ovnen.
  • Hold øje med farven.
  • Tag dem ud, og køl bollerne af.
  • Lige inden servering flækkes bollerne.
  • Læg lidt creme i hver bolle.
  • Kom lidt hindbær syltetøj i.
  • Slut af med Schlagfix.
  • Læg den øverste del af bollen på igen.
  • Sigt flormelis henover og evt. lidt tørrede hindbær.

Variation:

  1. Kom æblemos eller sveskekompot i.
  2. Knus lidt makroner i Schlagfixen.
  3. Lav hindbærskum ud af Schlagfix og hindbærsyltetøj.
  4. Kom remonce (sukker, smør og evt. lidt mandelessens i).