Faste Brunsviger, ca. 5 stk.

Faste Brunsviger, ca. 5 stk.

En fastelavnsbolle variant – min søn har det lidt svært med boller med fyld, så vi prøvede at lave denne variant, da han godt kan lide Brunsviger.

Ingredienser

VARE MG PHE
Dej
38 g smør 9.5
125 g Loprofin mælk  12.5
13 g frisk bagegær 42
2 g FiberHusk  1.5
2 g Loprofin æggeerstatning  0
21 g sukker  –
2 g fint salt  –
205 g Semper Lavprotein melmix  31
Lidt vaniliepulver/vaniliesukker
Fyld
50 g smør  12.5
75 g brun farin  –
12 g lys sirup  –

 

Hele opskriften indeholder 4.5 lister, 2.7 g protein og 109 mg phe.

Hele retten indeholder 0.6 g protein/100g; 1 liste = 109 g.

Sådan gør du:

  • Smelt smørret.
  • Kom mælken i.
  • Rør gæren ud i smør-mælkeblandingen.
  • Kom FiberHusk og Loprofin æggeerstatning i.
  • Rør og lad det stå i ca. 10 min.
  • Tilsæt sukker, salt og mel.
  • Rør dejen med en el-mixer eller en røremaskine til dejen er fin og jævn.
  • Del dejen i ca. 5 stk.
  • Rul bollerne og læg dem på en bageplade.
  • Tryk dem let flade og brug en ske til at lave en fordybning i dejen.
  • Dæk bollerne til med film og læg et viskestykke over.
  • Lad dem hæve i ca. 30 min.
  • Rør fyldet sammen – smør, brun farin og lys sirup.
  • Kom fyldet i fordybningen efter endt hævning.
  • Bag bollerne ved 220 °C i ca. 10 min afh. af ovnen.

NB: Bollerne smager bedst friskbagte. Skal de bruges dagen efter, så lun/varm dem let i ovnen.