Cremet tomat pastasauce

Cremet tomat pastasauce

Inspirationen til denne ret kommer fra Vanløse Blues’ cremede tomat pasta. En sauce hele familie kan spise af.

Ingredienser

 

VARE MG PHE
Olivenolie
391 g hakkede fl. tomat (ca. 1 ds.) 129
100 g frisk spinat 120
100 g løg 35
5 g hvidløg 7
100 g Oatly Imat 13% (havrefløde) 50
4 g balsamico eddike 1
ca. 1 g tørret oregano 4
 ca. 0.5 g tørret basilikum  ?
 Et drys tørret salvie (ca. 0.2 g)  ?
 Smag til med salt, sukker og peber  –

 

Hele opskriften indeholder 14 lister og 348 mg phe. 1.6 g protein/100g.

En liste svarer til ca. 47 g.

Sådan gør du:

  • Hak løget.
  • Svits løg og presset hvidløg i olivenolie i en gryde.
  • Tilsæt de tørrede krydderier og kom derefter de hakkede flåede tomater i.
  • Lad det stå og simre lidt.
  • Kom havrefløde og balsamico i.
  • Smag saucen til med  salt, peber og sukker.
  • Kom den friske spinat i til sidst.
  • Når spinaten er faldet sammen, er retten klar til servering.
  • Server med pasta, flutes og vegansk parmasan.

TIPS: Man kan undlade spinaten og dermed sænke phenylalanin indholdet.