Aubergine curry

Aubergine curry

En lækker mild curry ret. Kan man lide mere smag, så kom mere krydderi i.

Ingredienser

VARE MG PHE
681 g aubergine (ca. 2 stk)  279
Olivenolie  –
Salt  –
123 g rå løg  43
10 g rå ingefærrod  4.5
4 g hvidløg  7
247 g fl. tomat (ds.)  81.5
1 g stødt kardemomme  5.5
2.5 g stødt koriander  15
3.5 g gurkemeje  14
388 g kokosmælk, Santa Maria  291
216 g Oatly Imat 13% (havrefløde; 1 g protein/100g))  108
Lidt chiliflager

 

Hele retten indeholder 34 lister, 848 mg phe og 20.2 g protein.

1.3 g protein/100g. 1 liste = 44 g.

 

Sådan gør du:

  • Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver og drys dem med groft salt.
  • Lad dem ligge i ca. 20-30 min så det bitre i auberginen trækkes ud.
  • Skyl aubergine skiverne fri for salt og skær dem i tern.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og kom lidt olivenolie over.
  • Bland olien ind i ternene ved at vende dem rundt med hænderne.
  • Sæt pladen i ovnen, og steg aubergine ternene ved 200°C i ca. 20 min.
  • Kom finthakket løg, presset hvidløg, finthakket ingefær, stødt kardemomme, stødt koriander, gurkemeje og lidt chiliflager i en gryde med olie, og svits det til løgene er bløde.
  • Tilsæt de fl. tomater, kokosmælk, havrefløde og de færdigstegte auberginer, og giv det et opkog.
  • Lad det simre i ca. 20 min.
  • Server med lavprotein ris og evt. naan brød.